Suport Natural pentru Incontinența Urinară

Vizitele nocturne la toaletă au fost reduse în urma unui studiu care a folosit extract organic din frunze de Angelica . A fost demonstrat că și extractul de semințe de dovleac ajută la incontinența urinară, într-un alt studiu.

Viridian Nutrition dezvăluie studiile din spatele ingredientelor legate de sănătatea vezicii urinare.
A trăi cu incontinența urinară este mai mult decât o problemă fizică – poate avea și un impact asupra stării emoționale a unei persoane. Simplul fapt de a râde prea tare în public sau strănutul pot declanșa scurgeri nedorite. Mulți se găsesc în mod neașteptat adaptându-și viața în jurul incontinenței lor. Rușinat să vorbești despre asta? Incontinența urinară este o problemă destul de comună. NHS estimează că 14 milioane de oameni din Marea Britanie au un anumit grad de incontinență urinară și 30-50% dintre toți adulții mai în vârstă sunt afectați. Incontinența urinară este definită ca scurgerea involuntară de urină și există mai multe forme diferite de incontinență, inclusiv:
  • Stres – când vezica este sub presiune, cum ar fi la râs sau strănut.
  • Urgență – nevoia incontrolabilă de a urina, cauzând scurgeri involuntare.
  • Supraflux – incapacitatea de a goli complet vezica, cauzând scurgeri.
Cauza cea mai comună a incontinenței urinare se datorează slăbirii mușchilor pelvieni. Acest lucru se poate întâmpla în timpul sarcinii, nașterii, creșterii în greutate și, în general, odată cu înaintarea în vârstă. În plus, o prostată mărită poate fi, de asemenea, o cauză cheie a incontinenței la bărbați. Incontinența urinară poate avea un impact serios asupra calității vieții unei persoane și un studiu realizat de Abrahams și alții a constatat că incontinența urinară poate avea un impact și mai mare asupra calității vieții decât celor care trăiesc cu diabetul de tip 2. Cu toate acestea, poate fi gestionată sau depășită.  
Cercetările privind Angelica archangelica organică

Un extract pe bază de plante provenit de pe o insulă certificată organică – aproape de marginea Cercului Arctic, în largul coastei Islandei, a demonstrat efecte benefice asupra unei vezici urinare hiperactive. Într-un studiu controlat randomizat pe un grup de bărbați, suplimentarea cu 200 mg de extract din frunze de Angelica archangelica organică a redus semnificativ nocturia (vizitele la toaletă pe timp de noapte) și a îmbunătățit volumul total al vezicii urinare.

Angelica Archangelica organică din Islanda a fost studiată pentru beneficiile sale asupra sănătății vezicii urinare.

Cercetări privind extractul de semințe de dovleac

A fost demonstrat că extractul de semințe de dovleac ajută, de asemenea, la incontinența urinară. Într-un studiu dublu orb de 12 săptămâni, s-a constatat că 218mg de extract de semințe de dovleac împreună cu germenii de soia, la femei, au redus semnificativ urgența urinării și nocturia.

Extractul de semințe de dovleac utilizat într-un studiu de 12 săptămâni a demonstrat că ajută la incontinența urinară.

De asemenea, se presupune că extractul de semințe de dovleac poate ajuta bărbații care suferă de hiperplazie prostatică benignă (prostată mărită). Efectele extractului de semințe de dovleac au fost evaluate pe o perioadă de un an la bărbații care prezentau simptome urinare inferioare asociate cu HPB. Rezultatul a indicat o îmbunătățire a scorului simptomelor prostatei și a calității percepute a vieții, comparativ cu placebo.

O soluție naturală pentru incontinența urinară?

 Se poate concluziona că suplimentarea cu aceste două extracte pe bază de plante ii poate ajuta pe cei care au o vezică urinară hiperactivă și, astfel, poate oferi un suport natural pentru incontinența urinară.

Autor:
Salma Dawood este Consilier Tehnic la Viridian Nutrition. Ea deține o diplomă de onoare BSc în Nutriție Umană.
Referințe:

i Buckley, B. S., & Lapitan, M. C. M. (2009) Prevalența incontinenței urinare și fecale și enurezisul nocturn și atitudinile față de tratament și căutarea ajutorului printre un eșantion reprezentativ de adulți din comunitatea din Regatul Unit. Revista internațională de practică clinică, 63(4), 568-57.

ii Abrams P, Kelleher CJ, Kerr LA, Rogers RG. Vederea prea activă a vezicii urinare afectează semnificativ calitatea vieții. Am J Manag Care. 2000 Iul;6(11 Suppl):S580-90. Recenzie.

iii Sigurdsson S, Geirsson G, Gudmundsdottir H, Egilsdottir PB, Gudbjarnason S. Un studiu paralel, randomizat, dublu orb, controlat cu placebo pentru a investiga efectul SagaPro asupra nocturiei la bărbați. Scand J Urol. 2013 Feb;47(1):26-32.

iv Shim, Bongseok & Jeong, Hyewon & Lee, Sara & Hwang, Sehee & Moon, Byeongseok & Storni, Charlotte. (2014). Un studiu clinic randomizat, dublu orb, controlat cu placebo al unui produs conținând extract de semințe de dovleac și extract de germeni de soia pentru a îmbunătăți disfuncția de golire a vezicii urinare legate de vezica urinară prea activă și calitatea vieții. Journal of Functional Foods.

v Vahlensieck W, Theurer C, Pfitzer E, Patz B, Banik N, Engelmann U. Efectele semințelor de dovleac la bărbații cu simptome ale tractului urinar inferior datorate hiperplaziei benigne de prostată în studiul GRANU de un an, randomizat, controlat cu placebo. Urol Int. 2015;94(3):286-95.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart