Vitamina D – Beneficii

Vitamina D este adesea numită vitamina soarelui, dar știați că are roluri multiple în menținerea sănătății corpului nostru? Explicăm importanța acesteia, moduri de a preveni deficiența de vitamina D și ce să căutați atunci când cumpărați vitamina D.

Pentru ce este bună Vitamina D?

Pielea noastră produce natural vitamina D atunci când este expusă la soare în lunile de vară. Acest nutrient extrem de important, solubil în grăsimi, ajută la prevenirea unei serii de probleme de sănătate și are multiple beneficii. Printre acestea se numără:

  • Menținerea sănătății oaselor și a dinților
  • Menținerea funcției musculare sănătoase
  • Funcția imunitară
  • Absorbția/utilizarea normală a calciului și a fosforului
  • Niveluri normale de calciu în sânge
  • Calciul și vitamina D ajută la reducerea pierderii de minerale din oase la femeile în post-menopauză

Cu toate acestea, lunile de iarnă și factorii legați de stilul de viață, precum timpul petrecut în casă, teama de supraexpunere la soare, utilizarea cremelor cu protecție solară și purtarea hainelor care acoperă picioarele și brațele, au avut un impact semnificativ asupra capacității pielii noastre de a crea vitamina D.

Acest lucru a dus la o stare gravă de sănătate: deficiența de vitamina D. Rahitismul este deficiența clasică de vitamina D și devine din ce în ce mai frecventă în Regatul Unit, de fapt, internările în spital pentru deficiența de vitamina D și/sau rahitism, au crescut cu 30% de la an la an. Din fericire, există modalități prin care vă puteți proteja împotriva deficienței de vitamina D prin suplimente alimentare.

Cine este susceptibil de a avea un nivel scăzut de vitamina D?

Cei mai expuși riscului de a avea un nivel scăzut de vitamina D sunt vârstnicii și copiii mici, însă, în plus, cei cu pielea mai închisă la culoare și cei care nu se expun la soare sunt cei mai expuși riscului.

Istoric, recomandările Public Health England pentru vitamina D erau doar pentru vârstnici și copii, însă, în răspuns la starea inadecvată generală de vitamina D, s-a extins recomandarea de a suplimenta cu 400iu de vitamina D în lunile de iarnă pentru toți rezidenții din Regatul Unit.

Pot obține vitamina D din alimente?

Foarte puține alimente conțin vitamina D, însă aceste surse alimentare, cum ar fi ouăle, laptele și peștele gras, nu furnizează suficiente niveluri de vitamina D, de aceea este necesar un supliment zilnic între octombrie și martie.

Care este recomandarea Guvernului pentru aportul de vitamina D?

Public Health England (PHE) recomandă tuturor adulților și copiilor un aport de 400iu de vitamina D de la octombrie până în martie. Mai recent, PHE a recomandat un aport zilnic de 10 micrograme sau 400iu de vitamina D în timpul primăverii și verii, din cauza expunerii reduse la soare, pe măsură ce continuă carantina. Cu toate acestea, doze mai mari pot fi necesare dacă ați fost diagnosticat cu o deficiență de vitamina D.

Câtă vitamina D?

Există mulți factori care pot determina câtă vitamina D este necesară. Aceștia includ vârsta, culoarea pielii, expunerea la soare, îmbrăcămintea, utilizarea de produse de îngrijire a pielii cu un indice SPF și multe altele. Studiile diferite vor recomanda diferite cantități de vitamina D.

PHE recomandă ca toată lumea să ia 400IU de vitamina D zilnic.
Ministerul Sanatatii
United Kingdom

Persoanele cu un nivel scăzut de vitamina D, așa cum a fost testat într-un test de sânge, ar trebui să ia 1000-2000IU zilnic. Femeile însărcinate și vârstnicii ar trebui să ceară sfatul medicului lor de familie. Informații suplimentare sunt disponibile din Ghidurile Societății Endocrine despre Vitamina D, care definește cantitatea pe baza nivelurilor sănătoase din sânge.

Viridian Nutrition are o gamă de vitamina D care cuprinde 8 suplimente în capsule și lichide pentru a permite flexibilitate în îndeplinirea cerințelor individuale sau ale familiei. Există un supliment de vitamina D pentru toată lumea!

Este toată vitamina D vegană?

Suplimentele de vitamina D sunt disponibile pe scară largă, dar țineți cont că majoritatea sunt derivate din lanolina din lâna de oaie și, prin urmare, nu sunt potrivite pentru vegani sau pentru cei care evită produsele de origine animală. Cu toate acestea, o descoperire recentă a relevat că vitamina D3 este prezentă în licheni, rezultând suplimente alimentare vegane cu vitamina D3.

Care este diferența între vitamina D2 și D3?

Există 2 forme majore de vitamina D – D2 și D3. Vitamina D3 este transformată în forma activă de vitamina D mai repede decât vitamina D2. Cu toate acestea, o vitamina D3 organică nu există, astfel că cei care doresc o vitamina D organică ar avea nevoie de Vitamina D2 organică.

Vitamina D3 provine, în general, de la animale, cu excepția lichenului, iar vitamina D2 provine din plante, cu niveluri de D2 în special bogate în ciuperci.

Viridian furnizează forma vegană a D3 care este disponibilă în capsule și formă lichidă a suplimentului.

Care este cel mai bun mod de a crește absorbția vitaminei D în corp?

Vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, ceea ce înseamnă că este mai bine absorbită în corp atunci când este luată cu o masă care conține grăsimi.

Ce ar trebui să caut în suplimentele cu vitamina D? 100% activă și fara excipienți, aditivi și aditivi. Dacă este lichidă, asigurați-vă că transportatorul este un ulei și nu conține zahăr adăugat. Și că fiecare doza oferă un minim de 400IU.

Informațiile conținute în acest articol nu sunt destinate să trateze, să diagnosticeze sau să înlocuiască sfaturile unui practicant de sănătate. Vă rugăm să consultați un practicant de sănătate calificat dacă aveți o afecțiune de sănătate preexistentă sau dacă luați în prezent medicamente. Suplimentele alimentare nu trebuie folosite ca substitut pentru o dietă variată și echilibrată

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart