Cât magneziu au nevoie copiii și adolescenții?

Deși este cunoscut ca ‘scânteia vieții’, magneziul este un nutrient important nu doar pentru energie, ci și pentru peste 300 de procese care contribuie la sănătate.

De fapt, acest mineral puternic este necesar pe tot parcursul vieții și este implicat în producerea energiei, relaxarea mușchilor, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și funcția cerebrală, pentru a numi doar câteva. La copii și adulți tineri, rolurile sale includ susținerea schimbărilor hormonale, dezvoltarea cognitivă și fizică.

Magneziul pentru copii

Energie

Copiii sunt energici și curioși; acestea sunt două roluri critice pe care magneziul le susține. Energia este produsă de mai multe sisteme pentru care magneziul este un cofactor. Rolul cofactorului este de a ajuta enzimele care declanșează producerea de energie să-și crească eficiența.

Dezvoltare cognitivă

La fel, curiozitatea sau cogniția, achiziția de cunoștințe, memoria și rezolvarea problemelor, precum și starea de spirit și comportamentul, depind de un grup de proteine numite neurotransmițători care transmit semnale între celulele cerebrale. Prin urmare, magneziul este necesar pentru producția și funcționarea normală a neurotransmițătorilor și astfel, pentru copii, magneziul susține învățarea, starea de spirit și comportamentul.

Dezvoltare fizică

Pe lângă faptul că este esențial pentru susținerea dezvoltării creierului, magneziul are un rol important în corp. Fenomenul copilăriei este creșterea, în acest moment oasele, mușchii și nervii se dezvoltă. Forța musculară crește și impulsurile nervoase trimit mesaje creierului pentru a permite copilului să învețe să meargă și să dobândească dexteritate manuală.

Magneziul, împreună cu alte minerale, cum ar fi calciul, borul și zincul, sunt absorbite în oase pentru structură și stocare. În plus, magneziul este necesar pentru transformarea vitaminei D în forma activă care joacă un rol în absorbția calciului în oase și imunitate.

Cât magneziu au nevoie copiii?

Pentru a susține această gamă largă de roluri, Public Health England recomandă ca copiii cu vârsta între 4-6 ani să consume 120mg de magneziu, iar cei cu vârste între 7-10 ani 200mg.

Magneziul pentru adolescenți

Cât magneziu au nevoie adolescenții?

Pubertatea în anii adolescenței reprezintă una dintre cele mai mari schimbări fiziologice care se petrec în organism. Aceasta constă în creșterea producției de hormoni sexuali și o creștere a receptorilor hormonal în creier. Ca urmare, nivelurile de energie, starea de spirit și comportamentul pot fi temporar afectate. La această vârstă, alegerile alimentare devin independente și mai puțin influențate de părinți, în favoarea trendurilor și a schimbării receptorilor de gust.

Susține producția de hormoni

Magneziul joacă un rol în producția de hormoni sexuali; cei principali sunt testosteronul și estrogenul. Hormonii sexuali sunt produși din grăsimi saturate, iar este esențial ca magneziul și vitamina B6 să fie disponibile pentru a asista în producția lor. Acești hormoni se leagă de receptorii din creier, tractul gastrointestinal și organele sexuale pentru a exercita efecte în tot corpul. Volumul crescut de hormoni declanșează capacitatea reproductivă și magneziul adecvat chiar poate susține tulburarea stării de spirit și comportamentului în timp ce creierul se adaptează.

Energie și dezvoltare cognitivă

La fel, la această vârstă, adolescenții devin interesați de sport, activități și în același timp solicitările educaționale se intensifică. Există un echilibru delicat între susținerea producției de energie și recuperare, plus concentrare, atenție și capacitatea de a face față, toate necesitând magneziu.

În realitate, o deficiență de magneziu în copilărie și adolescență poate apărea atunci când aportul alimentar nu îndeplinește combinația de cerințe de magneziu din creștere, hormoni, activități de agrement și educație.

Cât magneziu au nevoie adolescenții?

Pentru a susține această gamă largă de roluri, Public Health England recomandă un aport de magneziu de 280-300mg pentru adolescenți.

Surse alimentare

Din fericire, magneziul este larg răspândit în alimente și se găsește în legume cu frunze verzi, nuci, semințe, legume, plus leguminoase și cereale integrale. Părinții se pot confrunta cu fazele mofturoase ale copiilor lor, care pot afecta aportul de magneziu la diferite momente în copilărie, așa că poate fi necesară o anumită creativitate pentru a stârni apetitul.

SFAT: Sugestii utile includ bananele (care furnizează 35mg de magneziu pe banană), unturile de nuci (25mg pe lingură) și curmalele (3.1mg pe curmală) ca gustări.

Pentru adolescenți, idei precum avocado zdrobit, smoothie și rețete de tip brownie cu cartof dulce și cacao pot stârni interesul și papilele gustative pentru gustări bogate în nutrienți.

Concluzie

Fără îndoială, magneziul este un mineral important în fiecare fază a vieții. În ciuda interesului pentru magneziu înconjurând sănătatea adultului, este important pentru copii să susțină sănătatea oaselor, plus funcția și creșterea musculară. La adolescenți, susține functia hormonala și schimbările asociate în creier, pe lângă eforturile sportive și stresul crescut.

Pentru mai multe informații despre magneziu și moduri de a-l include în stilul de viață al familiei dvs., vizitați magazinul local de produse naturiste la www.findahealthstore.com.

Autor: Jenny Carson este practiciană în nutriție și Manager de Servicii Tehnice la Viridian Nutrition. Ea deține o diplomă de onoare BSc în Știința Nutrițională și este Master în Cercetare (MRes) în Sănătate Publică.

Informațiile conținute în acest articol nu sunt destinate să trateze, să diagnosticheze sau să înlocuiască sfatul unui practicant de sănătate. Vă rugăm să consultați un practicant de sănătate calificat dacă aveți o afecțiune de sănătate preexistentă sau dacă luați în prezent medicamente. Suplimentele alimentare nu ar trebui să fie utilizate ca substitut pentru o dietă variată și echilibrată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping Cart